Fiataloknak

Általános iskolás vagyok

Biztosan Te is gondolkodtál már azon, hogy milyen szakmát választanál.  A Kilátó Központban segítünk Neked tájékozódni a lehetőségek között.

 • 200 szakmai közül válogathatsz és azt is megtudhatod, hol tanulhatod meg azokat.
 • Bepillantást nyerhetsz a szakemberek mindennapjaiba, megtudhatod, milyen körülmények között és hogyan dolgoznak, milyen bérezésre számíthatsz egyes szakmák vonatkozásában, és hallhatsz a szakmákhoz kapcsolódó egyéb érdekességekről.
 • Kérdőíveink és tesztjeink kitöltésével jobban megismerheted érdeklődési területeidet, megtudhatod, hogy melyek azok a képességeid, amik kiemelkedően jók, megismerheted a hozzád illő munkamódokat.

Középiskolás vagyok

Lassan eljön az idő, hogy döntést kell hoznod, merre szeretnél továbblépni: munkába állsz vagy továbbtanulsz, esetleg egyik sem?

 • Segítünk Neked eligazodni a felsőoktatási szakok és a középfokú szakmai végzettséget adó intézmények között.
 • Bepillantást nyerhetsz a Téged érdeklő szakmákba, és döntésedet elősegítő információkat szerezhetsz. Megtudhatod azt is, hogy rendelkezel-e azokkal a készségekkel és képességekkel, amelyek az egyes szakmák elsajátításához és azok gyakorlásához szükségesek.
 • Kérdőíveink és tesztjeink kitöltésével jobban megismerheted érdeklődési területeidet, megtudhatod, hogy melyek azok a képességeid, amik kiemelkedően jók, megismerheted a hozzád illő munkamódokat, és azt is megtudhatod, hogy mennyire állsz készen a munkába állásra. Az eredményeid alapján foglalkozásokat is ajánlunk neked.
 • Ha a középiskola elvégzését követően nem tanulsz tovább, de még dolgozni sem szeretnél, lehetőséged van szakképesítés megszerzésére. Ha viszont már eldöntötted, hogy a középiskolai tanulmányaid elvégzését követően tovább akarsz tanulni, fontos, hogy időben felkészülj erre. Ahhoz, hogy sikeresen tudj teljesíteni a felvételin, már most érdemes tervezned, informálódnod!

Mi örömmel segítünk az elhelyezkedésben, a munkahelyi beilleszkedésben.

Fiatal felnőtt vagyok

Ha jelenleg nem tanulsz sem oktatási intézményben, sem képzés keretében, és nem is helyezkedtél még el, de nem vagy elégedett ezzel a helyzettel, segítünk megtalálni a helyed!

 • Részletes és naprakész információkkal szolgálunk az egyes szakmákról; megtudhatod például, hogy milyen feladatokat, tevékenységeket végeznek a szakemberek az adott területen, hány órát és milyen körülmények között dolgoznak, mennyit keresnek.
 • Képességmérésekre és kérdőívekre alapozva, személyesen kapsz visszajelzést arról, hogy mik az erősségeid. Megtudhatod, hogy milyen érdeklődési típusba tartozol, eredményesen fel tudsz majd készülni a munka világára, annak változásaira. Eredményeid alapján foglalkozásokat is ajánlunk Neked.
 • Komplex életpálya-tanácsadás keretében megmutatjuk, milyen utak állnak előtted. Segítünk képzést választani, felkészítünk az állásinterjúkra, és konkrét információkkal látunk el az elhelyezkedéshez.

Nagyszerű dolog, hogy sikerült elhelyezkedned. Előfordulhat azonban, hogy nem vagy maradéktalanul elégedett.

 • Amennyiben szeretnél a jelenlegi munkahelyeden maradni, de szükséged lenne a munkád megfelelő ellátásához speciális eszközökre vagy megoldásokra, segítünk a munkáltatóddal együtt kialakítani az ideális munkakörnyezetet.

Ha szeretnél munkahelyet váltani a szakmádon belül vagy abból kilépve, közösen feltérképezzük a konkrét lehetőségeket.