• 2019-10-11

Sikeresen lezajlott a 2019/2020-as tanév első, úgynevezett “bemeneti” mérési időszaka a gödi Piarista Szakközépiskolában. Az intézmény és a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ együttműködése keretében idén szeptemberben az orientációs képzésen összesen 49, a 9. évfolyamon pedig 38 diák kompetenciáit vizsgálták a Kilátó szakemberei. A gyerekek képességeit három típusú teszttel mérték fel: kérdőívekkel a tanulási-, online kérdéssorral a pályaorientációs-, asztali eszközökkel pedig a munkavállalási készségekeit. A Kilátó Központ szakértői azonban nem csak a diákokkal, de pedagógusaikkal és szüleikkel is együtt dolgoztak, hogy minél teljesebb képet kapjanak a gyerekekről: így még hatékonyabban segíthessék őket egyénre szabott fejlesztési javaslatokkal.

Azért, hogy ez a fejlesztés, illetve a gyerekek pályaorientációja minél sikeresebb legyen, a tesztsorozatot a félév, illetve a tanév végén megismétlik a Kilátó Központ kollégái, akik közben azon is dolgoznak, hogy a mérési módszereket és eszközöket továbbfejlesszék.

A kérdőív-csomag 2019. novemberétől új fejlesztésekkel, online is elérhetővé válik a Kilátó Központhoz személyesen fordulók, illetve a Kilátó Központ szakmai programjain résztvevők számára.