Szülőknek

Ha az Ön gyermeke sajátos nevelési igényű, bizonyára az élet számtalan területén tapasztalta már, hogy a többség számára megfelelő megoldások Önöknél nem feltétlenül működnek jól.

A pályaválasztás aktuálissá válásának közeledtével talán ismét nehéz helyzetben találja magát, kérdéseivel egyedül marad, nincs, aki segítsen tisztán látni a lehetőségeket és eligazodni köztük.

A KILÁTÓ Központ munkatársai személyre szabott, szakértő segítséget nyújtanak a gyermeke lehetőségeinek feltérképezésében, különös tekintettel a sajátos nevelési igényből fakadó speciális szükségletekre. Önnel együtt gondolkodva kereshetjük meg gyermeke és rajta kívül minden érintett személy számára a megfelelő megoldásokat.

Szülők által igénybe vehető szolgáltatásaink:

  • egyéni/ csoportos információnyújtás
  • egyéni/ csoportos konzultáció és tanácsadás
  • egyéb rendezvények

Egyéni/ csoportos információnyújtás:

A Kilátó Központ szolgáltatási tartalmaival kapcsolatos pontos információátadás, a szolgáltatási kínálat és igénybevételi feltételek rendszerének megismerésére nyújt lehetőséget.

Egyéni/ csoportos konzultáció és tanácsadás:

konzultáció: A gyermek/fiatal által igénybe vett szolgáltatások során, a felmérési-, tanácsadási- fejlesztési folyamatokban előre egyeztetett módon vesz részt a szülő a gyermek/fiatal egyéni fejlesztési/cselekvési tervének eredményes megvalósítása érdekében.

tanácsadás (Szülők Akadémiája): A szülők tájékoztatása a sajátos nevelési igényű gyermekek pályaorientációjával, pályaválasztásával kapcsolatosan elérhető szolgáltatásokról, a rendelkezésre álló online információs felületekről. A szülői támogató szerepének és fontosságának számba vétele, valamint a további informálódás lehetőségeinek átgondolása.

Egyéb rendezvények:

A szülők véleményének megismerése fontos számunkra, hasznos támpontot ad a fiatalok tanácsadási folyamatában. (Kiskorú gyermek esetén a szülő írásos beleegyezése szükséges a szolgáltatások igénybevételéhez.) Éppen ezért, a Kilátó Központ megragad minden lehetőséget, hogy minél több helyi és regionális fórumon, rendezvényen megjelenjen, és alkalmat teremtsen a szülőkkel való találkozásra.