• 2020-05-28

Május 29-én 11 órakor online imaórát tartunk piarista hivatásokért a rendtartomány Youtube-csatornáján. Élő bejelentkezéssel és diákok munkáiból összeállított kisfilmekkel jelentkezünk.

Közvetítjük a piarista rend általános elöljárója, Pedro Aguado üzenetét és imáját is, amelyet erre az alkalomra fogalmazott meg számunkra. Szeretettel várunk minden kollégát, szülőt, diákot, öregdiákot és piarista barátot, hogy csatlakozzon imádságunkhoz

A piarista hivatást, ahogy annak idején Kalazanci Szent József Istentől kapta, mi is örömmel fogadjuk, ünnepeljük ma is. Ezért tartjuk meg minden évben május végén a piarista hivatás napját az egész világon a piarista intézményekben. Az imanap dátuma emlékezés Kalazancius egyik leghűségesebb és leglelkesebb, de fiatalon meghalt munkatársára, Glicerio Landrianira, aki a Kalazancius Mozgalom égi pártfogója is. Ezen a napon imádkozunk piarista szerzetesi és tanári hivatásokért is, hogy mindig legyenek, akik Kalazanci Szent József módján foglalkoznak a gyerekekkel és a fiatalokkal.

Kapcsolódó tartalom: Hivatás

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya