Hírek

2020-07-29

Kísérés képzés a Kilátóban

A Piarista Kilátó Központban különösen nagy hangsúlyt fektetünk a képzésekre, továbbképzésekre. Legutóbb a Kilátó egyik kulcsszolgáltatása, a Kísérés kapcsán gazdagodtak munkatársaink, illetve a résztvevő külsős szakemberek hasznos és friss ismeretekkel, tudással és tapasztalatokkal.
Elolvasom
2020-07-24

Robotika a Kilátóban

Az elmúlt napokban nem csak a Digitális alkotónapok a Kilátóban programra érkezett gyerekeket köszönthettük, hanem a Váci Család- és Gyermekjóléti Központból is fogadtunk csoportokat.
Elolvasom
2020-07-22

Szakmai látogatás

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a Karrier Iroda munkatársait köszönthettük a napokban a Kilátóban.
Elolvasom
2020-07-20

Elindult a Piarista Kilátó Központ YouTube csatornája

Örömhírt hozunk: elindult a Kilátó hivatalos YouTube csatornája! A videómegosztón egy, a diákok számára készült támogató, hasznos tartalommal debütálunk.
Elolvasom
2020-07-17

Digitális alkotónapok a Kilátóban – ötödik nap

Rengeteg közös élmény, szuper alkotások, új ismeretek és sok felfedezés magunkról, magatokról - búcsúzik a Digitális alkotónapok a Kilátóban. Reméljük, hamarosan újra találkozunk!
Elolvasom
2020-07-16

Digitális alkotónapok a Kilátóban – negyedik nap

Digitális alkotónapok a Kilátóban – Fókuszban TE és a robotok programunk negyedik napi összefoglalója.
Elolvasom
2020-07-15

Digitális alkotónapok a Kilátóban – harmadik nap

Kolostori kincskereső kaland, micro:bit programozás és sok más varázslat szerepelt a mai étlapon. De előkerült a blankoló és a forrasztópáka is. A hangulatról pedig meséljenek a képek...
Elolvasom
2020-07-14

Digitális alkotónapok a Kilátóban – második nap

A mai program fókuszában a 3D nyomtatással készült karakterek voltak. Az egyedileg tervezett és személyre szabott figurák, na és persze a gyerekek főszereplésével folytatódott az életpályát és robotikát ötvöző közös kilátós alkotófolyamat.
Elolvasom
2020-07-13

Digitális alkotónapok a Kilátóban: első nap

Digitális alkotónapok a Kilátóban - Fókuszban TE és a robotok programunk első napi összefoglalóját ajánljuk. Az alkotónapok résztvevői egyszerre fejlődhetnek az életpálya-építés kapcsán lényeges kompetenciáikban és gazdagodhatnak hasznos programozási, robotikai ismeretekkel, miközben közösen alkotva megmutathatják kreativitásukat is.
Elolvasom
2020-07-13

Fejleszteni akarunk, mert piaristák vagyunk – interjú Guba András piarista szerzetessel

Miért, miben és mitől egyedi a Kilátó, az itt zajló munka? - Intézetünkről, küldetésünkről, továbbá a kísérésről, valamint a Piarista Percek - Szerzetes a Kilátóban születéséről is beszélgetett munkatársunk, Guba András piarista szerzetes a vasarnap.hu újságírójával.
Elolvasom