Kapcsolat

Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ

Cím: 2600 Vác, Géza király tér 10.
E-mail: kilato@piarista.hu

Központ turisztikai célú megtekintése szolgáltatást nem igénylők számára

A Piarista Kilátó Központ látogatása előzetes bejelentkezés után lehetséges, egyéni regisztrációt követően! Az épületben a Központ munkatársai biztosítják a tájékozódást. A program térítésmentes. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy az épületbe védettségi igazolással (védettségi igazolvány; oltottságot igazoló applikáció) léphetnek be, a kézfertőtlenítés kötelező! 

Bejelentkezés: regisztracio@kilato.piarista.hu

Látogatási napok:
Hétfő – 12:00-16:00
Péntek – 12:00-16:00

Megközelítési lehetőségek

GPS koordináta: 47.772017, 19.131271

Megközelítés Budapest felől

  • Gépkocsival a 2-es főúton vagy az M2-es autóúton

A 2-es főúton Vácra érkezve a MOL benzinkútnál található lámpás kereszteződésnél kell balra kanyarodni a Budapesti főútra, amelyről 700 méter után szintén balra kanyarodva található a Géza király tér.
M2-es autóúton (útdíjköteles útszakasz, országos vagy Pest megyei matricával használható) haladva a Vác-dél lehajtónál rátérünk Vác irányába a Gödöllői útra, amely a 2-es főútra csatlakozik, majd – az előzőekben leírtak szerint – a MOL benzinkútnál található lámpás kereszteződésnél kell balra kanyarodni a Budapesti főútra, amelyről 700 méter után szintén balra kanyarodva található a Géza király tér.

  • Vonat

Budapest Nyugati pályaudvarról az S70-es személy, a Z70-es zónázó illetve a G70-es gyorsított (Budapest -Dunakeszi – Göd – Vác/Szob) vonatokkal juthatunk el leggyorsabban Vác állomásra. Hivatalos menetidők: S70-es járat 42 perc, Z70-es járat 25 perc, G70-es járat 36 perc.
A Nyugati pályaudvarról induló S71-es (Budapest – Fót – Veresegyház – Vácrátót – Vác) vonat menetideje 1 óra 26 perc.
Menetrend: https://jegy.mav.hu/
A pályaudvarról a Széchenyi István utcán haladva a lámpás kereszteződésnél balra térjünk rá a Dr. Csányi László körútra, melyről szintén balra tartva a Báthori Miklós utcába érkezünk. Azon végig sétálva a Konstantin térre, majd a Budapesti főútra jutunk, ahonnan már látható a Géza király tér. (Ez körülbelül 15 perc séta, 1,4 km.)

  • Busz

Budapest, Újpest-Városkapu XIII. kerület megállóból indul a 300-as járatszámú busz Vácra, amelyről Vácott a Földváry téren érdemes leszállni és onnan a Budapesti főúton haladva 750 méter megtétele után (körülbelül 10 perc séta) érjük el a Géza király teret.
Menetrend: https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek

Megközelítés Szob felől

  • Gépkocsival

Szob irányából a 12-es főút vezet Vácra, amelyen haladva a Mol benzinkút lámpás kereszteződésénél jobbra kanyarodva érkezünk a Budapesti főútra, amelyről 700 méter után balra kanyarodva található a Géza király tér.

  • Vonat

Szob felől a Z70-es zónázó illetve a G70-es gyorsított vonatokkal juthatunk el Vác állomásra. Hivatalos menetidő: 30 perc.
Menetrend: https://jegy.mav.hu/ 
A pályaudvarról a Széchenyi István utcán haladva a lámpás kereszteződésnél balra térjünk rá a Dr. Csányi László körútra, melyről szintén balra tartva a Báthori Miklós utcába érkezünk. Azon végig sétálva a Konstantin térre jutunk, amiről a Budapesti főútra, ahonnan már látható a Géza király tér. (Ez körülbelül 15 perc séta, 1,4 km.)

Megközelítés Balassagyarmat felől

  • Gépkocsival

Balassagyarmat irányából a 22-es főútról lehet ráhajtani a 2-es főútra, amely Vácra vezet. Vácott a főúton végig haladva a Mol benzinkút lámpás kereszteződésénél jobbra kanyarodva érkezünk a Budapesti főútra, amelyről 700 méter után balra kanyarodva található a Géza király tér.

  • Vonat

Balassagyarmat irányából átszállás nélkül az S750-es személyvonattal juthatunk el Vác állomásra.
Menetrend: https://jegy.mav.hu/
A pályaudvarról a Széchenyi István utcán haladva a lámpás kereszteződésnél balra térjünk rá a Dr. Csányi László körútra, melyről szintén balra tartva a Báthori Miklós utcába érkezünk. Azon végig sétálva a Konstantin térre jutunk, amelyről a Budapesti főútra, ahonnan már látható a Géza király tér. (Ez körülbelül 15 perc séta, 1,4 km.)

  • Busz

Balassagyarmat felől a 1010-es járatszámú buszok érkeznek Vácra az autóbusz-állomásra.
Menetrend: https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek
Az autóbusz-állomásról a Széchenyi István utcai lámpás kereszteződésnél balra térjünk rá a Dr. Csányi László körútra, amelyről szintén balra tartva a Báthori Miklós utcába érkezünk. Azon végig sétálva a Konstantin térre, majd a Budapesti főútra jutunk, ahonnan már látható a Géza király tér. (Ez körülbelül 15 perc séta, 1,5 km.)

Megközelítés Tahitótfalu felől

Vác és Tahitótfalu között komp biztosítja az átkelést a személyforgalom és a gépjármű forgalom részére is.
Menetrend: http://www.dunakanyar.hu/menetrendek 

Váci helyi buszjáratok

A Géza király tér környékén a 360-as, 364-es és a 365-ös buszok állnak meg.
Menetrend: https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/helyi-jaratok/vac

Parkolási lehetőségek

Parkolni a Budapesti főúton, a József Attila sétányon lehetséges. A Géza király téren korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolóhelyek.

Akadálymentes parkolási lehetőség

A Piarista Kilátó Központ területén két akadálymentesített parkoló található. Használati/parkolási igényét kérjük jelezze előre a kilato@piarista.hu e-mail címen.

Szállítási lehetőség fogyatékos embereknek

A hozzánk érkező fogyatékos emberek utazását szeretnénk segíteni akadálymentesített buszainkkal. A szállítás igénybevétele kapcsán kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a kilato@piarista.hu e-mail címen.