• 2022-03-16

2022. március 5-én szombaton a Revolution Robotics programja Vácra költözött. A történet szerint a kis robotépítő mérnököknek (11-15 éves korosztály) kell újjáépítenie a földet, segíteni a kutatóknak a különböző erőforrásokat megtalálni, szállítani. Az egész évben zajló szakköri foglalkozásokat a havonta megrendezésre kerülő RoboJam teszi még izgalmasabbá, ahol 30-40 fiatal mérheti össze építési, programozási, vezérlési tudását. Büszkék vagyunk, hogy az idei év első RoboJam alkalmát a Piarista Kilátó Központban rendezték meg.

A verseny hivatalos nyelve az angol, mivel több csapat idegen ajkú volt, szinkronfordítás is segítette a gördülékeny együttműködést és kommunikációt. A Piarista Kilátó Központ saját csapattal vett részt a versenyen: a Machine Spiritet szakköröseink Szilner Barnabás, Szilner Botond és Rimely Ábel alkották. A csapatok délig megépítették egyedi robotjaikat a Robot Sumóhoz, ezután kezdődtek a próba körök, amelyek közben fejlesztették, finomították az elképzeléseket. Ezt követte az egyenes kieséses versengés: az aulánk izgalommal, kacagással és éljenzéssel telt meg. A győztesek éremmel, a többi versenyző ajándékkal távozott. Gratulálunk minden résztvevőnek és a Machine Spiritnek!

Míg a fiatalok építettek, a mentorok műhelytúrán vettek részt a Kilátóban: az is szabály volt, hogy a mentorok nem segíthettek még ötletekkel sem a csapatoknak. A műhelylátogatás során a mentorok megtekinthették a különböző szakkörökhöz és programokhoz köthető eszközöket, alkotásokat: többek között a hidroponikus rendszerünket, az élhető város makettjeit és a fiatalok által épített robotokat. Bízunk benne, hogy a jövő robotépítő mérnökei rendszeresen ellátogatnak hozzánk!