• 2022-09-06

Saját élményt szerezve ismerkedhettek a Piarista Kilátó Központ kollégái a Tandem n.o.-nál szerzett gyakorlatokkal.

Újabb szakászhoz érkezett az Erasmus+ program keretében megvalósult nemzetközi jógyakorlat megosztás. A Piarista Kilátó kollégái két képzési alkalom keretében ismerkedhettek meg az ORIENT Activity elnevezésű projektben gyűjtött programokkal, módszerekkel.

Elsőként a komáromi Tandem n.o.-nál tett látogatáson áttekintett programok elemeit osztották meg kollégáink. A „Mesterségem cíMERRE” gyakorlatait már sikeresen adaptálták szakemberink a tavasz folyamán: két alkalommal szerveztük meg a tanultak alapján O/N pályaorientációs napunkat. A munkatársaink közül azonban keveseknek volt alkalma az Életpálya-kötélpálya elem kipróbálására. Az első augusztus végi tudásmegosztó alkalmon ez került fókuszba. Ám még mielőtt a résztvevők nekivágtak volna a pályának, az ‘önismereti standon’ játékokkal beszélgetésekkel hangolódtak a feladatra.  Ezt követően az előre megépített pályán minden munkatársunk próbára tehette bátorságát és problémamegoldó képességét.  A résztvevők azt tapasztalhatták meg, hogy az életúthoz hasonlóan a kötélpályán is különféle kihívások, akadályok, sikerek és örömök várnak. A pálya teljesítése után a projektben részt vett kollégák megosztották azokat a módszereket is, amelyek lehetővé teszik az átéltek megosztását, párhuzamok keresését a mindennapi működésünk viszonylatában.

Az ORIENT Activity az ERASMUS+ keretében „Együttműködés az innováció és a bevált gyakorlatok cseréje terén” megvalósuló projekt (2020-1-HU01-KA202-078814).