• 2022-09-17

Olaszországból érkezett tanárok sajátították el üvegház építő projektünk módszertanát.

Öt olasz pedagógus látogatott a Piarista Kilátó Központba szeptember elején, hogy alkotóműhelyünk egyik fenntarthatósági projektje kapcsán sajátélményű képzésen vegyen részt. Az Olaszország különböző tartományaiból érkezett szakemberek lépésről-lépésre ismerkedtek meg a mini üvegház építéssel, majd az azokban használt szenzorok működésével és a beszerelés módjával.

A foglalkozás során megtapasztalhatták a feladat, módszer élményszerűségét: ahogyan az alapvetően diákok számára kidolgozott projekt résztvevői, így ők is ragasztottak, építettek, és programoztak, egy működő, nyitható ablakokkal, világítással, szellőzőrendszerrel ellátott üvegházat alkottak.

A képzésen, a tanárok mellett részt vett a kilátós üvegházakban használt szenzorokat gyártó SAM Labs európai vezetője, valamint Olaszország egyik legnagyobb oktatási eszközöket forgalmazó cégének képviselője is. A csoport tagjai az alkotóműhelyben végzett munka után megismerkedtek munkadiagnosztikai laborjainkkal is. A foglalkozásról az olasz kollégák a saját diákjaiknak átadható tudás mellett magukkal vitték a központunkban, illetve budapesti látogatásuk során szerzett élményeiket is.