• 2023-07-11

Az idén 39. alkalommal megrendezett program első ízben ‘költözött’ a Piarista Kilátó Központba.

Egész héten át tartó mesterkurzusok, több, mint hatvan hazai, és külföldi zenész, és hallgató, két teltházas koncert és a magyar zenei élet legnagyobb kiválóságai – dióhéjban a Filharmónia Magyarország és a Haydneum szervezésében a Piarista Kilátó Központban megvalósult 39. Régi Zenei Napok legfontosabb eseményeinek összefoglalása. Magyarország egyik legrégebbi fesztiváljának idén először adhatott otthont a Vác kiemelt történelmi helyszínén álló ferences kolostor; a “Dunakanyar barokk ékköveként” emlegetett városon belül az első fénykorát ugyancsak a barokk korban élő épület. A Kilátóban megvalósult továbbképzésre az ország zeneművészeti egyetemeinek hallgatói mellett külföldi hivatásos zenészek is érkeztek. A résztvevők olyan világhírű művészektől leshették el a régizene mesterfogásait mint Baráth Emőke operaénekes, Elisabeth Scholl énekművész vagy Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester.

A Kilátóban megvalósult programsorozatot július 3-án a Professzorok koncertje nyitotta, majd július 8-án a mesterkurzusokon részt vett Hallgatók koncertje zárta.

Köszönjük a bizalmat a szervezőknek, és a részvételt mindenkinek, aki ellátogatott hozzánk ebben az egy hétben! Bízunk abban, hogy mindenki gazdagító és maradandó élményeket szerzett a Piarista Kilátó Központban!