• 2019-12-30

A magyar fejlesztésű, országos szinten is kuriózumnak számító eszközöket a szakemberek telepítették, beüzemelték, így hamarosan megkezdődhet majd a gépek tesztelése. De pontosan mire használható, miről ad pontos méréseken alapuló információkat az ErgoScope?
– A munkaköri alkalmasság megállapításakor a munkavállaló képességeit, tapasztalatait, ismereteit, motivációit, attitűdjeit veszi figyelembe a munkaadó. – magyarázta Jókai Erika, a Kilátó Központ szakembere. – Az ErgoScope munkaszimulátorral a munkavégzési kompetenciákat mérhetjük fel: a Kilátóban elhelyezett három munkaállomáson összesen 36 különböző munkaszituációban. Az egyik ErgoScope a fizikai munkavégzéshez kapcsolódó mozgásokat, erőkifejtési képességeket vizsgálja, a másik ülő munkavégzést szimulál, mint például számítógép-kezelői feladatok, kézi összeszerelés, tapintási képesség. A harmadik munkaállomáson pedig összetett munkabírási és monotónia-tűrési feladatok elvégzéséhez szükséges kompetenciákat mérünk.
A rövidesen munkába állítandó három eszköz, – összhangban a Kilátó Piarista Pályaorientációs Központ küldetésével és törekvésével, – azt a célt szolgálja, hogy minél több szempontból vizsgálva, illetve pontos mérésekkel alátámasztva segítsük a hozzánk forduló fiatalok pályaorientációját.