• 2022-08-31

Szakmaválasztásuk támogatása érdekében munkaszimulátorokkal és asztali eszközökkel is felmértük a gödi orientációs évfolyam diákjainak kompetenciáit.

Erősségek, kitartás, érdeklődési irányok, preferált munkamódok és pályaelköteleződés tekintetében kérdőív kitöltésével mértük fel a napokban a gödi Piarista Szakképző Iskola és Kollégium szakképzést előkészítő évfolyama diákjainak életpálya-tervezési kompetenciáit. A fiatalok a Piarista Kilátó Központban emellett munkaszimulátoros és asztali eszközös vizsgálatban is részt vettek.

A mérések révén a diákok, illetve kollégáink, valamint az intézmény nevelői olyan, a szakmaválasztás kapcsán fontos készségekről, képességekről kapnak képet, mint például az erőnlét, a munkabírás, a kézügyesség vagy a  figyelem, és a munkatempó. Az eredmények rámutatnak arra is, hogy a fiatalok mely kompetenciáikban kiemelkedőek, és melyek azok, amelyekben fejlődniük szükséges, vagy célzott fejlesztésre szorulnak. A mérések hozzájárulnak a fiatalok személyre szabott intézményi fejlesztési tervének minél pontosabb és optimálisabb meghatározásához, és sikeres ágazat-és szakmaválasztásukhoz.