• 2023-10-10

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében hagyományteremtő céllal megvalósult programon a „(Hogyan) Lehet élmény az oktatás?” kérdésre adtunk válaszokat.

Több mint száz szakember részvételével Vácott valósult meg a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja és a Piarista Kilátó Központ első közös szervezésű Élményalapú Oktatási Konferenciája 2023. október 4-én. A különféle területeken, így például a szakképzésben, felsőoktatásban tevékenykedő oktatók, illetve az ott képződő fiatalok megszólítására alkalmas innovációkat, programokat, eszközöket fejlesztő, alkalmazó intézményeknek, szervezeteknek, cégeknek szóló rendezvény színtere lett ezen szereplők találkozásának, és lehetőséget biztosított a kölcsönös élményalapú tudásátadásra és jógyakorlat megosztásra.

A konferencia délelőtti, plenáris részében megrendezett kerekasztal beszélgetés résztvevői, köztük oktató, pedagógus, HR szakember, karrier tanácsadó, tréner, digitális oktatási szakértő, pszichológus közösen keresték a választ, és osztották meg saját szakterületükön megélt és alkalmazott gyakorlati tapasztalatait a ‘(Hogyan) Lehet élmény az oktatás?’ kérdés kapcsán.

A konferencia második szakaszában hat workshop várta a résztvevőket. A kiscsoportos foglalkozásokon az érdeklődők konkrét, a tanórákba ültethető és akár azonnal alkalmazható jógyakorlatokat sajátíthattak el; olyan programokkal és élménypedagógia eszközökkel ismerkedhettek meg, amelyek révén diákjaikat még motiváltabbá tehetik, illetve amelyek segítségével mind a diákok, mind pedig az oktatók számára közös élménnyé válhat a tanulás-tanítás. A konferenciát közös élménydobolás zárta.

A konferenciáról készült videó itt érhető el.

A Piarista Kilátó Központ programjait a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.