• 2022-04-27

2022. április 8-án O/N Pályaorientációs Napot szerveztünk a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda felső tagozatos diákjainak.

A program elsődlegesen a hetedik osztályos tanulókra fókuszált. Míg az ötödik, hatodik és nyolcadik osztályos tanulók játékos csoportos feladatokon keresztül foglalkoztak önismereti témákkal, addig a hetedikesnek egy pályaválasztási kiállítást szerveztünk a Czollner téri régi lovarda épületében. A program alapötletét a komáromi TANDEM n.o szervezett többszörösen díjazott Mesterségem cíMERRE rendezvénye szolgáltatta. Az Orient Activity elnevezésű, jógyakorlat megosztást támogató Erasmus+ program keretében megismert programot adaptáltuk hazai viszonyokra, illesztettük korosztályi és intézményi sajátosságokhoz.

A program 6 állomáson keresztül vezette végig a diákokat, ahol önismereti, pályaismereti és munkaerőpiaci témákkal foglalkoztak, játékos, kiscsoportos formában.

Az Időgép segítségével 2042-ből küldhettek fotót jelenkori önmaguknak, megmutatva jövőbeni hivatásukat, munkakörüket. A választott jövőbeni pályához szükséges továbbtanulási lehetőségekről az Infópultban kaptak tájékoztatást a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási tanácsadóitól. A Tesztüzemben munkaképességeiket tesztelhették munkadiagnosztikai eszközök segítségével. A gépeké, robotoké volt a főszerep az Acty-Bot állomáson is, ahol a szakmák útvesztőiben bolyongva találkoztak szakmákkal, pályaismereti információkkal. Az Erre születtem stand az önismeret, az egyéni erősségek és jövőkép feltárását segítette. Az Élő könyvtárban a diákok volt piarista diákokat tudtak “kikölcsönözni”, azaz személyes beszélgetést tudtak kezdeményezni, mely során betekinthettek a jogi, rendészeti, egészségügyi, informatika és sport szakmaterületeibe.

A 3 órás program végén a diákok és tanáraik visszajelzései nagyon pozitívak voltak, hasznosnak és élvezetesnek tartották a rendezvényt.

Köszönjük az Iskola bizalmát, együttműködését, folytatjuk jövőre!

GALÉRIA

  • Időgép állomás

  • Infópult állomás

  • Tesztüzem állomás

  • Acty-Bot állomás

  • Erre születtem állomás

  • Élő könyvtár állomás

  • Visszajelzések