• 2023-03-08

Közel hatszázötven résztvevő látogatott el a hagyományteremtő céllal megrendezett eseményre.

Tucatnyi kiállító, rengeteg izgalmas interaktív program, 649 résztvevő – nagy sikerrel és a Piarista Kilátó Központ részvételével zajlott a Dunakeszin elsőként a hétvégén megrendezett „A jövő technológiái – Interaktív Robotikai és Oktatástechnológiai Kiállítás”. A Természetesen Dunakesziért Egyesület szervezésében hagyományteremtő szándékkal megvalósult egész napos programra a robotika, mesterséges intelligencia, digitális világ iránt érdeklődő gyerekeket, szülőket és pedagógusokat invitálták. Központunk standján többféle eszközt és tevékenységet próbálhattak ki az érdeklődők.

Főként a kisebbek körében arattak nagy sikert Cubelets robotjaink. Ezek az eszközök – amellett, hogy programozásuk nagyon gyorsan elsajátítható, működésük pedig rendkívül látványos – egyik különlegessége, hogy igen hatékonyan használhatók fogyatékos fiatalok fejlesztési folyamataiban is. Mini üvegház projektünk a zöld digitalizáció iránt fogékony résztvevőknek tartogatott izgalmas kihívásokat, a pályaorientáció szakmaismereti dimenzióját, valamint a digitális kompetenciafejlesztést ötvöző, saját fejlesztésű Acty-Bot társasjátékunk pedig remek interaktív, az egész családot megmozgató programelemnek bizonyult.

Köszönjük a meghívást a szervezőknek, és az inspiráló közös időt a résztvevőknek! Reméljük, hogy találkozunk a következő „A jövő technológiái” kiállításon is!