Tehetséggazdagító program felső tagozatos és középiskolás fiataloknak

A Piarista Kilátó Központ új, térítésmentes szolgáltatásának célja a programban részt vevő fiatalok kreatív gondolkodásának, alkotókészségének fejlesztése. A foglalkozások a legmodernebb eszközökkel felszerelt digitális alkotóműhelyünkben zajlanak; a résztvevők olyan tudás és készségszintű ismeretek birtokába jutnak, olyan kompetenciákban fejlődhetnek, amelyek komoly előnyt jelentenek a tanulmányok során. A programhoz olyan, a Központban alkalmazott mérési módszerek is kapcsolódnak, amelyek segítségével a résztvevők pontosabb képet kapnak saját érdeklődésük és képességük, tehetségük kapcsán. A résztvevőkkel szolgáltatási szerződést kötünk.

Mire hívjuk a résztvevőket?

Egy izgalmas közös tanulásra, egy közegbe, ahol a digitális világ és a robotika legmodernebb eszközei segítségével fejlődhetünk. Egy olyan foglalkozásra, ahol saját projekteket tervezve, majd azokat megvalósítva sajátíthatjuk el a legfontosabb digitális ismereteket, a manapság legnélkülözhetetlenebb analóg és digitális eszközök és programok használatát. 

Milyen területeken, kompetenciákban fejlődhetnek a fiatalok?

  • digitális eszközök használata
  • programozási ismeretek
  • kreatív gondolkodás
  • alkotókészség
  • tervezési és döntési kompetenciák

Milyen programokat és eszközöket ismerünk meg?

  • 3D tervezés és nyomtatás
  • mikrokontrollerek (pl. Arduino, Raspberry, Makeblock)
  • áramkörépítés (forrasztás, aktív, passzív áramkörök)
  • robotika (robot építés, robotprogramozás)

Kiket várunk? 

A digitális világ iránt érdeklődő fiatalokat; az általános iskola felső tagozatára járó, valamint középiskolás korú diákokat.

Mikor és hova várjuk a fiatalokat?

Hetente, a tervek szerint kedden vagy szerdán, 15:00-17:00 óra között, kiscsoportos keretben (legfeljebb 10-15 fő) zajlanak a foglalkozások. Helyszín a Piarista Kilátó Központ Alkotóműhelye.

A program várható indulása: 2022. szeptember 26-i hét.

Szükséges-e bármilyen előzetes ismeret?

Nem szükséges, tudásszinttől függetlenül mindenkit szeretettel várunk! 

Jelentkezés:

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 18. A részvételt a jelentkezések beérkezési sorrendje tekintetében tudjuk biztosítani.

Digitális alkotóműhely foglalkozásunk létszáma betelt, ezért a regisztrációt lezártuk – köszönjük a nagyszámú jelentkezést és érdeklődést.

A program a Nemzeti Tehetség Program NTP-INNOV-22-0135 azonosítószámú, Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása című pályázatában elnyert 3,4 millió forintos támogatásból, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósult meg.