Digitális alkotóműhely foglalkozás

Tehetséggazdagító program felső tagozatos és középiskolás fiataloknak

A Piarista Kilátó Központ új, térítésmentes szolgáltatásának célja a programban részt vevő fiatalok kreatív gondolkodásának, alkotókészségének fejlesztése. A foglalkozások a legmodernebb eszközökkel felszerelt digitális alkotóműhelyünkben zajlanak; a résztvevők olyan tudás és készségszintű ismeretek birtokába jutnak, olyan kompetenciákban fejlődhetnek, amelyek komoly előnyt jelentenek a tanulmányok során. A programhoz olyan, a Központban alkalmazott mérési módszerek is kapcsolódnak, amelyek segítségével a résztvevők pontosabb képet kapnak saját érdeklődésük és képességük, tehetségük kapcsán. A résztvevőkkel szolgáltatási szerződést kötünk.

Mire hívjuk a résztvevőket?

Egy izgalmas közös tanulásra, egy közegbe, ahol a digitális világ és a robotika legmodernebb eszközei segítségével fejlődhetünk. Egy olyan foglalkozásra, ahol saját projekteket tervezve, majd azokat megvalósítva sajátíthatjuk el a legfontosabb digitális ismereteket, a manapság legnélkülözhetetlenebb analóg és digitális eszközök és programok használatát. 

Milyen területeken, kompetenciákban fejlődhetnek a fiatalok?

  • digitális eszközök használata
  • programozási ismeretek
  • kreatív gondolkodás
  • alkotókészség
  • tervezési és döntési kompetenciák

Milyen programokat és eszközöket ismerünk meg?

  • 3D tervezés és nyomtatás
  • mikrokontrollerek (pl. Arduino, Raspberry, Makeblock)
  • áramkörépítés (forrasztás, aktív, passzív áramkörök)
  • robotika (robot építés, robotprogramozás)

Kiket várunk? 

A digitális világ iránt érdeklődő fiatalokat; az általános iskola felső tagozatára járó, valamint középiskolás korú diákokat. 

(A jelentkezők életkorától függően több csoportot is indítunk.)

Mikor és hova várjuk a fiatalokat?

Hetente kedd délután, 15.00-17.00 óra között, kiscsoportos keretben (legfeljebb 10-15 fő) zajlanak a foglalkozások. (Kellő számú jelentkező esetén hétfőnként is  indítunk csoportot.) A helyszín a Piarista Kilátó Központ Alkotóműhelye. 

Szükséges-e bármilyen előzetes ismeret?

Nem szükséges, tudásszinttől függetlenül mindenkit szeretettel várunk! 

Jelentkezés:

Digitális alkotóműhely foglalkozásunk létszáma betelt, a regisztrációt lezártuk – köszönjük a nagyszámú jelentkezést és érdeklődést!