• 2020-09-07

Főigazgatói értekezlettel indult a tanév a szakképzés igazgatási szintjén

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára a szakképzési centrumok főigazgatói értekezletén nyitotta meg a 2020/2021-es szakképzési tanévet, 2020. augusztus 31-én, Vácon.

A Piarista Kilátó Központban megrendezett eseményen a főigazgatók tájékoztatást kaptak a következő időszakban előttük álló legfontosabb feladatokról és a járványhelyzethez igazodó legfontosabb intézkedésekről, emellett közelebbről is megismerhették a részükre folyamatos szakmai támogatást, tudásmegosztási lehetőséget kínáló IKK Innovatív Képzéstámogató Központ tevékenységét. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke előadásában áttekintést adott a megújuló szakképzési rendszer  bevezetéséhez kapcsolódó legfontosabb tanügyigazgatási feladatokról.

Mint ismert, a 2020/2021-es tanévtől átalakul a szakképzés intézményi szerkezete, struktúra- és szemléletváltás kezdődik. A diákok a most induló tanévtől már egy rugalmasabb, a gazdaság igényeit folyamatosan és hatékonyabban figyelembe vevő rendszerben tanulhatnak, így biztosak lehetnek benne, hogy arra a tudásra, amelyet a következő években szereznek, valódi igény van a munka világában. A most kezdődő tanév az eddigi előkészítő intézkedések és jogszabályalkotás  gyakorlatba való átültetéséről szól.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a szakképzésnek is a járványhelyzetre felkészülten, fokozott járványügyi óvintézkedések mellett kell várnia a tanévet.

Az eseménynek az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával létrehozott és nyáron átadott Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ adott otthont.

Forrás: Innovatív Képzéstámogató Központ