• 2019-06-24

A Kilátó Központ három szervezettel, a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülettel (BULÁKE), a gödi Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégiummal, valamint a Napra Forgó Nonprofit Kft.-vel konzorciumi partnerségben, közösen valósítja meg a „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” – FOGLALKOZTATÁS 2018 című programot.

A szakmai záró rendezvénynek a Piarista Rend Magyar Tartományának Tartományfőnöksége adott otthont 2019. május 30-án.

A konzorciumi partnerek azt a célt tűzték maguk elé, hogy hálózati rendszerbe szerveződve és azt építve, bővítve, a kísérői/mentori tudásukat szintetizálva támogassák a fogyatékos/SNI fiatalokat életpálya-tervezésük és építésük folyamatában, kiemelt figyelmet fordítva az elsődleges vagy másodlagos munkaerő-piaci (re)integrációjukra.

A pályázat innovatív eleme a személyes kísérés és a mentori támogatás kiterjesztése az egyes intézményi keretrendszerből a szervezetek közötti, kliensközpontú hálózati rendszer szintjére, ezért a nap során Szásziné Fehérváry Anikó interaktív előadásának köszönhetően az új elemekkel kapcsolatos tapasztalatokat összegezték a résztvevők.

Guba András SchP hálózatokról szóló előadásának segítségével a résztvevők ráismerhettek a tudatos hálózati fejlődésükre az elmúlt egy év tükrében.

Zárásként a konzorcium tagjai közösen értékelték az elmúlt egy év eredményeit, és megtervezték a jövőbeni szakmai együttműködési lehetőségeket.

A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével valósult meg.