• 2022-06-08

Három évfolyam közel 100 diákjával gondolkoztunk, terveztünk, dolgoztunk közösen jövőjük kapcsán a O/N Pályaorientációs Nap keretében.

A programmal ezúttal a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 9., 10., és 11. évfolyamának fiataljaihoz érkeztünk 2022. május 27-én.

A 3 órás foglalkozás során a diákok kíváncsiságuknak, érdeklődésüknek megfelelően szabadon látogathatták a O/N hét standját, azok között az Élő könyvtárat, ahol 15 ‘élő könyv’ segítségével első kézből ismerkedhettek a hozzájuk közel álló, számukra vonzónak gondolt szakmával, hivatással. Az Infóstandon a fiatalok – kollégáink mellett – a GYMSMKH Mosonmagyaróvári Járási Hivatal, Foglalkoztatási Osztály munkatársát is kérdezhették a munkaerőpiac-, és a sikeres állásinterjú, illetve önéletrajz kapcsán. A Kötélpályán, amely új elemként került fel a O/N palettájára, a résztvevők kideríthették magukról, hogy mennyire bizonytalanodnak el, ha akadályba ütköznek, illetve mennyire nyitottak a másoktól érkező segítségre?

A legaktívabbak, azaz a legtöbb standon teljesítők között ajándékcsomagot sorsoltunk ki.

Az Orient Activity elnevezésű, jógyakorlat megosztást támogató Erasmus+ keretében megismert programmal a Kilátó csapata áprilisban a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvóda felső tagozatos diákjai körében debütált.

A komáromi TANDEM n.o által kifejlesztett Mesterségem cíMERRE rendezvény elemeit felhasználó tematikát ezúttal is az intézményi-, és a résztvevők korosztályi sajátosságaihoz illesztve alkalmaztuk.

Visszajelzéseik alapján mind a diákok, mind pedig a nevelők nagyon élvezetesnek és hasznosnak találták a programot.

Ezúttal is köszönjük nekik a közös munkát!