• 2023-04-20

Az InfoTanár Mentor Program (ITMP Klub) keretében ezúttal tizenkét nevelővel dolgoztunk együtt.

Újabb közös projektet valósítottunk meg a HTTP Alapítvánnyal. Az InfoTanár Mentor Program keretében, az alapítvány szervezésében ezúttal 12 tanár érkezett a Piarista Kilátó Központba az ország több pontjáról, hogy részt vegyen az egésznapos képzésen. A sajátélményű, gyakorlati fókuszú workshop célja ezúttal is kettős volt: egyrészt a résztvevők digitális kompetenciafejlesztése, másrészt olyan módszertan és eszközkészlet átadása, amely akár azonnal, hatékonyan beépíthető a mindennapi oktatásba.
A legutóbbi képzés során a tanárok az automatizált üvegház projekten keresztül ismerkedhettek a Kilátóban elérhető eszközök, így a micro:bit és a Halocode használatával.
A 2016-ban alapított InfoTanár Mentor Program célja, hogy tananyagokkal, segédanyagokkal, továbbképzésekkel támogatást nyújtson a szakképzésben és köznevelésben tevékenykedő oktatóknak, tanároknak, illetve, hogy összekapcsolja őket az IT szektor legfontosabb képviselőivel, így első kézből informálva őket a versenyszféráról, illetve a legkurrensebb tanítandó technológiákról.