• 2019-10-29

Két nap, majd’ 500 pedagógus, szakember és diák, harminc munkacsoport – a kreatív megközelítésről, az együtt gondolkodásról és az elemzésről, majd megoldás keresésről szólt a pedagógia megújítását célzó Piarista pedagógiai napok (PPN 2019).

A tíz piarista  identitáselem köré felépített témákon az alkotóműhelyekben résztvevők a design thinking elvén dolgoztak. A Kilátó Központ munkatársai nem csak csapattagként, de facilitátorként, azaz csoport-moderátorként is részt vettek.

Ráhangolódásképp, a nyitó szentmise után, a találkozó első napjának délelőttjén a magyarországi vizitációján tartózkodó Pedro Aguado piarista rendfőnök atya, valamint Lénárt Viktor lelkész és tanácsadó előadásából, illetve a hazai piarista intézmények diákjainak üzeneteiből, gondolataiból merítkezhettünk. A második napon, a műhelymunka lezárultával, a PPN 2019 befejező akkordjaként többek között Pál Ferenc atya gondolataival hangolódhattunk az előttünk álló, gyakorlati munkára.

Ahogyan ugyanis Lázár László, a Piarista Rend Magyar Tartományának oktatási igazgatója elmondta: a PPN 2019 két napja csak a közös munka kezdete, ahonnan a piarista pedagógia megújítása, a valódi reformok és innováció elindulhat.

Még több tartalomért látogasson el Facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/KilatoPiaristaKozpont