• 2022-07-06

A négytagú robotépítő csapat a Piarista Kilátó Központban Czoch András ‘Cook’ vezetésével készült fel a RoboLeage Bajnokság versenyeire.

Magyarországon idén először nyílt lehetőség részt venni a RoboLeage Robotikai Szakkör és Bajnokságon, amelyre az általános iskolák 5-8. osztályos diákjai kaptak meghívást. A Kilátó négyfős csapata, Szilner Botond, Szilner Barnabás, Rimely Ábel és Rimely Ders az év során 90 perces foglalkozások keretében dolgoztak együtt a Piarista Kilátó Központ digitális alkotóműhelyének koordinátora, Czoch András ‘Cook’ szárnyai alatt.

A szakkör keretében a reménybeli mérnökök a Revolution Robotics által fejlesztett Challenge Kit segítségével sajátíthatták el, illetve fejleszthették tovább a robotika és a mérnöki készségek alapjait: a robotépítést, irányítást és programozást.

A foglalkozásokon szerzett tudásukat négy RoboJam versenyen tehették próbára. A vetélkedés lényege, hogy a viadalokon minden csapat ugyanarra a kihívásra tervezte meg saját megoldását, majd építette és programozta saját robotját, amelyek végül összemérték képességeiket.

A versenysorozatban a kilátós különítmény robotjai teljesítettek legjobban, ezzel kiérdemelve építőiknek a győzelmet, azaz a hazai vándorkupát.

Gratulálunk a csapatnak!